Su kullanımı her sektörde istisnasız en çok ihtiyaç duyulan durumlardan birisidir. Ancak kullanılacak olan suyun berraklığı ve rengi ne kadar kaliteli olursa kullanılan sektörde faydası da o kadar fazla olur. Suyun kullanılacağı sektörler endüstri sahasında turizm, gıda, tekstil ve benzeri birçok sektör olarak değişir. Üretim sahasında suyun verimliliği ve içeriği her zaman önem taşır. Burada devreye giren endüstri su şartlandırma kimyasalları sayesinde suda istenilen seviye elde edilir. Alanında uzman laboratuvar çalışmaları sonucunda hayata geçirilen işlemler tamamen özel bir sistem olarak ele alınır. Kimyasal şekilde yapılmakta olan endüstriyel su şartlandırma işlemleri fiziksel ve biyolojik olarak da yapılır. Ancak suyun içinde yer alan zararlı bileşenlerin en doğru şekilde, en detaylı şekilde ve istenilen seviyede temizlenmesi için endüstriyel su şartlandırma işlemleri bir ihtiyaçtır. Bir işletmede kullanılması gereken suyun istenilen seviyeye gelmemesi durumunda birçok farklı sorun ortaya çıkabilir. Sorunlar ise üretimde aksaklığa neden olabilir. Çeşitli aksaklık ve su sorunlarıyla karşılaşmamak adına endüstriyel su şartlandırma tekniği kullanılır.
Endüstriyel su şartlandırma kimyasalları, suyun içinde yer alan kireç ve kışır birikintilerini uzaklaştırmak için kullanılır. Amaç su içerisinde bulunan korozyon ve pas gibi üretime ve sağlığa zararlı maddeleri sudan arındırmaktır. Normal seviyede kimyasal su arıtma sistemine ek olarak ya da tek başına bir teknik olarak uygulanır. Endüstriyel su şartlandırma sistemlerinin uygulanması için öncelikle suya dair testler yapılır. Alınan laboratuvar ve saha rapor sonuçlarına bağlı olarak suyun kirlilik seviyesi en aza çekilir. Uzmanlarca uygulanan bu işlem sonucunda su kullanılabilir hale gelir ve üretimde devamlılık sağlanır.
Düzenli olarak uygulanan endüstriyel su şartlandırma teknikleri suda oluşma ihtimali olan korozyon, pas, kireç ve kışırların önlenmesine de yardımcı olur. Birçok kimyasal sektörde arıtılmadan kullanılan suların içerisinde kireç ve çamur oranı oldukça fazladır. Bu tür suların kullanımı hem tarımsal hem de kimyasal ve fiziksel tüm sektörlerde verimsiz ve sağlığa zararlı üretimlere neden olur. İnsan sağlığını tehlikeye atmamak ve daima hijyenik, doğal içeriğe sahip olan üretimler yapabilmek adına şartlandırılmış su kullanımı büyük bir öneme sahiptir. Burada devreye giren endüstriyel su şartlandırma kimyasalları sayesinde suyun kullanılabilir hale gelmesi mümkündür. Son derece kirli, çamurlu, kireçli ve paslı suların dahi bu kimyasallar ile temizlenmesi kolaydır. Bu tekniğin uygulanması sonucunda sularda istenilen renk ve berraklık elde edilir. Endüstriyel su şartlandırma kimyasalları suyun istenilen şekilde kullanıma uygun olmasını sağlar. Aynı zamanda suda yosun, biyofilm, mikrobiyoloji kirliliği gibi sorunlar da birikinti oluşturmaz. Korozyon oluşumu önlenir ve endüstriyel alanda su daha verimli olarak kullanılır.
Endüstriyel su şartlandırma kimyasalları suyun yapısında organikliğe olanak sağlar. Suyun yapısında hem organik hem inorganik bileşenler bulunur. Zararlı ve yararlı tüm maddeler su içinde karışık olarak yer alır. Zararlı maddeler ağır bastığı takdirde suyun kullanımından çok verim alınamaz. Suyun verimli bir şekilde tüm endüstri alanlarında kullanılabilmesi için su şartlandırma işleminin yapılması gerekir. Kullanılan kimyasallar arasında klorür, demir sülfat ve baryum gibi kimyasallar yer alır. Her bir kimyasal maddenin suda farklı bir amacı bulunur. Genel olarak tüm kimyasallar atık suyun rengini, pH oranını, sertliğini, ozon seviyesini, kireç seviyesini, pas seviyesini ve mikrobiyolojik kirliliğini dengeleyerek kullanıma hazır hale getirir.