Kazan Suyu Şartlandırma
Mühendislik çözümlerimiz, buhar üreten sistemlerin güvenilirliğini ve performansını olumsuz yönde etkileyebilecek sistem kireçlenmesi, korozyon ve tortulaşmayı içeren buhar kazanlarını etkileyen ana sorunlara odaklanmaktadır.
Hizmetlerimiz, arıza süresini azaltmak, performansı, maliyet verimliliğini ve güvenilirliği artırmak için en son yüksek performanslı kazan şartlandırma kimyasallarını ve kontrollerini birleştiren deneyimli uzmanlarımız tarafından verilmektedir. Bu sayede tesis ve ekipman yaşam döngülerini ve operasyonel güvenliği artırın.
Kazan suyu arıtma hizmetleri
Buhar kazanı yönetimi ve su arıtma çözümlerimiz şunları içerir:
Kireçlenme, korozyon, tortulaşma ve çamuru kontrol etmek için sahada kazan arıtma, mühendislik desteği ve proaktif bakım hizmetleri.
Arıtma programı performansını izlemek ve doğrulamak için en son su analiz ekipmanı.
Kazanlar, buhar üretimi ve ısı transferi süreçlerini içeren süreç iyileştirme ve enerji verimliliklerini belirlemek için uzman araştırması ve analizi.
Endüstriyel kazanların ve buhar üretim sistemlerinin işlenmesi
Endüstriyel buhar kazanları ve üretim sistemleri, birincil amaçlarının sistemin bir bölümünden diğerine enerji aktarmak olduğu birçok ticari, endüstriyel ve proses uygulamasında önemli bir bileşendir. Bu tür sistemler, yüksek sıcaklıklarda yüksek verimli bir enerji transferi aracı olan su (buhar) kullanır.
Buhar kazanlarını hangi problemler etkiler?
Bir kazan sisteminin bakımının yapılmaması veya içinde kullanılan suyun arıtılmaması durumunda, kazanın ve buhar yükseltme sisteminin bütünlüğünü ve performansını etkileyecek bir dizi ciddi soruna yol açabilir. Yetersiz kazan suyu arıtma ve sistem bakımı ile ilgili problemler arasında kireçlenme, korozyon ve tortulaşma sayılabilir.
Bu tür sorunlar buhar kalitesini etkileyebilir, ısı transfer verimliliğini azaltabilir , enerji maliyetlerini artırabilir ve varlık güvenilirliğini ve yaşam beklentisini azaltabilir. En kötü durumlarda, yetersiz kazan bakımı da çok tehlikeli olabilen feci sistem arızalarına neden olabilir.
Bu problemlerle mücadele etmek için hem kazanda hem de daha geniş buhar yükseltme sisteminde kullanılan su, tipik olarak kazan ile birlikte besleme tankı, besleme hatları ve buhar ve kondensat dönüş sistemlerini içerecek olan uygun arıtmayı gerektirecektir.
Optimize edilmiş kazan suyu arıtma çözümleri
Başarılı bir kazan işletimi, hem kazanın hem de daha geniş buhar sisteminin, kireç oluşumu, korozyon ve tortu oluşumunun zararlı etkilerine karşı bakım ve korumaya yönelik bütünsel bir yaklaşım gerektirir.
İyi yönetilen bir buhar kazanlı su arıtma programı, maliyetleri ve operasyonel verimliliği optimize etmeye, arıza süresini azaltmaya, su ve enerji tasarrufu sağlamaya, buhar kalitesini korumaya ve tesis güvenilirliğini ve güvenliğini artırmaya yardımcı olacaktır.
Buhar kazanlarında kireç kontrolü için su arıtma
Kireç oluşumu Kazanların ve buhar sistemlerinin iç yüzeylerinde önemli bir sorundur. İşlenmeden bırakılırsa, boruların, kazan borularının ve diğer ısı transfer yüzeylerinin iç yüzeylerinde yalıtkan olarak hareket etmek ve kazan verimini önemli ölçüde azaltmak için kireç birikebilir. Ayrıca kazanın ve boru tesisatının aşırı ısınmasına neden olabilir ve aşırı durumlarda feci arızalara neden olabilir.
Kazan kireçlenmesi, yüksek sıcaklıklar, besleme suyunda yaygın olarak bulunan kalsiyum ve magnezyum tuzlarının çözünürlüğünü azaltarak bunların dışarı ve iç yüzeylere çökmesine izin verdiğinde meydana gelir.
Bu nedenle, kazan kireç oluşumunu kontrol etmek için, kazan sistemine girmeden önce herhangi bir sertlik tuzunu mümkün olduğunca etkili bir şekilde ortadan kaldırarak besleme suyunu ön işleme tabi tutmak önemlidir. Bu, ticari bir su yumuşatıcı ve özel kimyasal kireç önleyiciler kullanılarak elde edilebilir . Kazan besleme suyunun ön arıtımı için ters ozmoz (RO) ekipmanı da düşünülebilir.
Buhar sisteminin her zaman tam kontrol altında tutulmasını sağlamak için, kazan suyu arıtma programının etkin bir şekilde çalıştığından ve doğru su koşullarının korunduğundan emin olmak için kazan suyunun kalitesi de düzenli olarak test edilmelidir.
Buhar kazanları için korozyon kontrolü
Kazanlar ve buhar sistemlerinde bulunan iç ortamlar, yapı malzemelerine aşırı derecede agresiftir ve bir takım ciddi sorunlara neden olabilir.
Korozyon böyle bir sorundur ve tedavi edilmediği takdirde maliyetleri artırabilir, varlık güvenilirliğini ve yaşam beklentisini azaltabilir ve en kötü durumlarda feci arızalara neden olabilir.
Kazan sistemlerinde korozyonun başlıca nedenleri çözünmüş oksijen, asitlik ve aşırı alkaliliktir. Bunlardan en yaygın olanı, kazan sistemine giren besleme suyunda çözünen oksijenin neden olduğu oksijene bağlı korozyondur.
Suda bulunan oksijen, oksijen oyukları şeklinde iç yüzeylerde lokal korozyon oluşturmak için agresif bir şekilde hareket eder. Bu korozyon çukurları genellikle küçüktür ancak bazen büyüyebilir ve kazan borularına ve diğer iç yüzeylere nüfuz edecek şekilde bırakılırsa bütünlüklerini etkileyebilecek ve arızaya neden olabilecek derin delikler veya oyuklar oluşmasına neden olabilir.
Etkili buhar kazanı suyu arıtımı, yaklaşımında bütünsel olmalı ve hem pH hem de alkalilik seviyelerini kontrol ederken besleme suyundan çözünmüş oksijenin uzaklaştırılmasına odaklanmalıdır. Bu, iyi sistem tasarımı, özellikle besleme tankı ve kondens dönüş düzenlemeleri) ve yüksek performanslı kazan arıtma teknolojilerinin kullanılmasıyla başarılabilir.
Kazan arıtma ve buhar kondens korozyonu
Buhar üretim sisteminizde yoğuşma suyu kalitesini yönetmek önemlidir, çünkü işlenmeden bırakılırsa asit ve oksijen korozyonu gibi bir dizi ciddi soruna neden olabilir . Bu, kondensat dönüş hatlarının ve diğer sistem bileşenlerinin arızalanmasına neden olabilir.
Buhar yoğuştuğunda yoğuşma sisteminde sorunlar ortaya çıkar. Bunu yaparken, kazan sistemine, ancak özellikle yoğuşma dönüş hatlarına, dişli bağlantılara ve dirsek bileşenlerine zarar verebilecek aşındırıcı su koşulları oluşturmak için atmosferden karbondioksit ve oksijeni emer.
Oksijen korozyonu, lokalize çukurlaşma ve potansiyel olarak daha derin iğne delikleri oluşturmak için dahili yoğuşma hattı yüzeylerinde agresif bir şekilde hareket eder. Oyuklanma ve iğne deliği, tanen, sülfit veya DEHA gibi oksijen tutucular gibi kazan arıtma kimyasalları kullanılarak kontrol edilebilir.
Sistemde karbonik asit oluşumu , kazan sistemi genelinde genel korozyona yol açacaktır ve film oluşturan ve aminleri nötralize eden özel buhar uçucu kazan arıtma kimyasalları kullanılarak veya ters ozmoz veya de- alkalileştirme teknikleri.
Kazan blöfü
Kazan blöfü, kazanda biriken çamurun giderilmesine, hem askıda hem de toplam çözünmüş katıların (TDS) seviyelerinin kontrol edilmesine ve böylece kazan verimliliğinin ve genel buhar saflığının korunmasına yardımcı olduğu için herhangi bir buhar üretim sisteminin başarılı yönetiminde önemli bir bileşendir.
Kazan blöfünün, enerji açısından çok verimsiz olabileceğinden, yalnızca gerektiğinde gerçekleştirilmesi önemlidir.
Çamur birikimi
Kazan çamurunun oluşumu, esas olarak korozyon yan ürünlerinden ve katı sertlik tuzlarının birikmesinden kaynaklanan askıda katı maddelerin konsantrasyonunun sistemde artmasıyla oluşur. Kontrolsüz bırakılırsa çamur birikmesi, ısı transfer verimlerini ve genel kazan performansını azaltabilir.
Toplam çözünmüş katılar (TDS)
Bir kazan sisteminde buhar üretildiğinden, su doğal olarak buharlaşır ve atmosfere kaybolur. Bu meydana geldikçe , kalan kazan suyundaki Toplam Çözünmüş Katıların konsantrasyonu artar ve bulaşma ve köpürme dahil bir dizi soruna neden olabilir.
Bulaşma (aşağıya bakınız) buhar kontaminasyonu sorunlarına neden olabilirken, köpürme kazan borularının ısı transfer verimliliğini azaltabilir ve aşırı ısınmaya ve erken arızaya neden olabilir.
Taşınmayı ve istenmeyen köpürmeyi önlemek için, bu nedenle kazan suyundaki TDS seviyelerinin kontrol edilmesi önemlidir. Bu, blöf ve taze, uygun şekilde ön işleme tabi tutulmuş besleme suyunun eklenmesiyle sağlanabilir.
Kazan suyu taşıma
Bulaşma, sıvı haldeki kazan suyu gaz halindeki buhara "taşındığında" meydana gelir. Bu, buharın ve temas ettiği herhangi bir proses ürününün katı maddelerle kirlenmesine neden olabilir. Ayrıca kazana, buhar sistemine ve diğer proses ekipmanlarına zarar verebilir.
Bu nedenle, bulaşmayı ve istenmeyen köpürmeyi önlemek için, kazan suyundaki kirleticilerin (toplam çözünmüş katılar) seviyelerini kontrol etmek önemlidir. Bu, blöf ve ön işlemden geçirilmiş besleme suyunun eklenmesiyle sağlanabilir.
Buhar kazanı su arıtma hizmetleri
Buhar kazanı gereksinimlerinizi görüşmek için Liberta Kimya ile iletişime geçin. Maliyetleri ve operasyonel verimlilikleri optimize etmenize, arıza süresini kısaltmanıza, su ve enerji tasarrufu sağlamanıza, buhar kalitesini korumanıza ve tesis güvenilirliğini artırmanıza yardımcı olmak için ticari ve endüstriyel kazanların ve buhar üretim sistemlerinin bakımı, yönetimi ve arıtılmasıyla ilgili uzman tavsiyesi ve desteği sağlayabiliriz.