İçme ve Kullanım Suyu Şartlandırma
SAĞLIKLI SU NEDİR?
Sağlıklı içme suyunun özellikleri nelerdir?
• Kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır.• Fenoller, yağlar gibi suya kötü koku ve tat veren maddeler içermemelidir.
• Hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermemelidir.
• Yeterli derecede yumuşak olmalıdır.
• Hidrojen sülfür, demir ve mangan gibi elementleri ihtiva etmemelidir.
• Suda sağlığa zararlı kimyasal maddeler bulunmamalıdır.
İçme ve kullanma suyunda mikroorganizma çoğalmasından dolayı olușan biyofilm tabakası bu sistemlerden yayılarak hastalık yapıcı etki gösterebilir. İçme ve kullanım suyunda ve bu suyun geçtigi hatlarda biyofilm tabakasının kontrolü, kireç ve korozyon kontrolü içme – kullanma suyunun kalitesi açısından çok önemlidir. Bu sistemlerde olușan korozyon ve kireç ise sudaki ağır metallerin konsantrasyonun artmasına ve böylelikle içme-kullanma suyu kalitesinin bozulmasına neden olurlar. Ayrıca içme-kullanma suyu boru hatlarında biriken kireç, korozyon ve diğer kirlilikler boru çapının daralmasına ve borularda delinmelere neden olarak ișletmelerin enerji maliyetlerini artırmaktadır.
İçme ve kullanım sularında dezenfeksiyon sağlamak ve kireç&korozyon oluşumunu önlemek amacıyla kullanılan kimyasal ürünlerdir.
Uygulama alanları;
• Her türlü kullanımda, spesifik uygulamalara yönelik komple ürün grubu• Musluklar ve duş başlıklarında kırmızımsı-kahverengi su akışının engellenmesi
• İçme suyundaki korozyon ürünlerini azaltarak, ağır metal konsantrasyonunun düşürülmesi.
• Legionella kontrolü için bütünleşmiş kontrol prosedürleri
• Oteller, plazalar, hastaneler, siteler için özel şartlandırma programları
• İçme suyu arıtma yapan belediyelerde ve özel sektörde kullanılan ürünlerdir